Mark si George Hora Eu Pot

eu pot Mark si George Hora au lansat single-ul “Eu Pot” spre bucuria fanilor care asteptau cu nerabdare varianta completa, dupa ce au auzit teaserul.

Cei doi artisti au lucrat de cateva luni la piesa “Eu Pot” care abordeaza o tema politica, imbracata dupa cum spune George intr-o “mantie de magician”. Colaborarea lui Mark cu George Hora a inceput in urma cu aproximativ 6 ani, iar in anul 2013 aparea primul videoclip oficial pentru piesa “Fiecare face ce vrea”.

Single-ul este o schimbare interesanta si pentru George Hora deoarece foloseste un sample din piesa care ne-a marcat multora copilaria: “ Abracadabra”. Mai multe despre noul single ne spun George si Mark intr-un scurt interviu, mai jos.

George, Cum ti-a venit idea sa folosesti un sample din “Abracadabra”, urmareai emisiunea cand erai copil?
Mark este cel care m-a influentat cu acest sample. Amandoi ne uitam cand eram mici la emisiunea Abracadabra si propunerea lui Mark de a sampla o bugata din tema muzicala mi s-a parut geniala. A durat o perioada mai lunga pana am reusit fiecare sa scriem ce ne doream pe instumental dar intr-un final am ajuns la ceea ce ascultati acum.

De unde a venit inspiratia sau ce va nemultumeste in politica romaneasca?
Tema politica e camuflata, sa zicem asa, in mantie de magie. Eu nu cred ca cineva in tara asta este multumit cu adevarat de ce se intampla la nivel politic si social iar ca muzicieni incercam sa transpunem starea pe care o traim cu totii in versuri. Daca ne uitam la ce se intampla in tara, cred ca multi politicieni s-ar califica la statutul de magicieni pentru ca printr-o “vraja” fac lucrurile sa dispara.

Mark, comparativ cu piesa O viata care este de dragoste , majoritatea pieselor tale sunt cu mesaj socio-politic. In care dintre cele doua genuri te regasesti mai mult?
Nu mi-am pus niciodata problema in felul asta. Dragostea si politica cred ca pot coexista in mine linistite si ma pot alimenta artistic la fel de bine . Mi-a placut mereu sa scriu rap cu mesaj social/politic sau personal , dar sa si compun piese rap cu influente melodice si cu mesaje mai soft.

Ce planuri aveti cu aceasta piesa?
Piesa EU POT este prima din trilogia MARK si GEORGE HORA pe care o pregatim. Toate vor avea aceeasi directie si credem noi ca vor avea MARE succes.

Mark este prezent si in bine-cunoscuta serie Hip-Hop de Timisoara, din care am ascultat cel mai nou episod intitulat Orasul de pe Bega in urma cu cateva zile.

Va place “Eu pot… eu sunt magician”, va aduce aminte de vremuri mai fericite?

Radio Hot Style App Store – Android

Descarca gratuit aplicatia Radio Hot Style

Download the Radio Hot Style app