Gojira, Planet H & Robin – Regele Verii

Gojira si Planet H il coopteaza pe Robin Proca si lanseaza impreuna Regele verii, o piesa care aduce mai degraba a poezie urbana. Trackul apare direct cu un videoclip filmat intr-un spatiu inchis, un tramvai.

De ce a fost ales tramvaiul drept metafora pentru sentimentul de “a fi captiv intr-un spatiu relativ restrans, in mijlocul unor straini”, dupa cum l-a definit insusi Planet H? Pentru ca acest mijloc de transport este cel care i-a marcat anii de facultate lui Gojira, “La 6 dimineata ma duceam spre facultate si trebuia sa schimb doua tramvaie. Era groaznic, asa imi inchipuiam eu ca arata iadul: sa stai in banca ta, sa nu poti sa te misti din cauza inghesuielii. Spatiul restrans se reflecta asupra starii de spirit”.

Gojira & Planet H au vorbit si despre cum a decurs colaborarea cu Robin Proca. “Cu Robin a fost dragoste la prima vedere, ne-am intalnit pe vremea cand el era basist in Partizan, datorita lui Artanu’. Noi suntem mereu pe aceeasi lungime de unda”, a afirmat Gojira, iar Planet H a dezvaluit o lege nescrisa a prieteniei dintre ei: “Ceea ce lumea nu stie e ca daca doi oameni se intalnesc, canta amandoi la chitara si amandoi au auzit de Eddie Van Halen sunt automat prieteni. E o regula”.

Statutul de rege e cea mai mare iluzie, e profund ironic. Fiecare e rege la el acasa, totul tine de nomenclatura. Eu, de exemplu, sunt Printul Tandareiului, chiar am avut porecla de Printul de pe Garla Veche”, a explicat Gojira.

Planet H a adaugat: “Eu cred ca Rege, in contextul piesei, e cuvantul care defineste starea pe care o ai cand esti in mediul tau, cu oamenii tai si poti sa fii tu insuti fara restrictii.”

Gojira si Planet H au avut mai multe colaborari interesante in ultima perioada. I-am vazut alaturi de Alan & Kepa in clipul Bang Bang dar si impreuna cu baietii de la BUG Mafia, alaturi de care au lansat in 2014 MMDJ. Sursa Urban.ro